Dengan lidah terbakar ku suarakan keresahan

Thursday, May 21, 2009

DRSA 8 & 10

DRSA isu bonggol (bukan bonggol limau) telah bersedia menemui pembaca.
Di dalam:
DUM DUM TAK
"well..... pertama sekali, Malaysia kebanyakan orang nya gila harta, korang sendiri nampak dan adalah benar, Duit lebih penting daripada kawan, daripada jiran, daripada Cinta dan lain-lain, Itulah Malaysia. Tapi nasib baik ada banyak remaja yang radical dari semua ini menubuhkan sebuah kolektif, aku sangat respect kolektif di Terengganu yang tergolong oleh Anik dan remaja di Terengganu (erk.. Ayie, remajanya anda – ed) di mana diaorang menolong orang kampung dan membuat aktiviti yang productif dan membantu, di KL pun ada kolektif tapi ada sesetengah hanya mengejar glamer dan duit dan ada juga kes di mana mereka cakap cakap cakap lepas tu satu benda tak berhasil. Cara... aku pun tak sure, paling senang kita ajak kawan-kawan yang berminat dan usahakannya "Usaha tangga kejayaan" :P", kata Aiman.
Inside Your Skin
... Kalau ingatkan balik, dalam Da Vinci code, Mary Magdelene digambarkan sebagai berambut merah, 'Princess Sophie' jugak berambut merah, Armenian Jew jugak berambut merah, tempat pertama bertapaknya pelarian Priori dan Templar di Ireland dan Scotland, mempunyai ramai komuniti berambut merah, Esau (dalam Islam tak silap Yishiu) adik kepada Yaacob anak kepada Nabi Ishak digambarkan berambut merah dan nama Rothschild juga bermaksud lambang merah dalam bahasa Jerman.
PPSMI
...Hey, cuba fikir! Kalau kita belajar Matematik, kita nak pandai Matematik ke nak pandai bahasa Inggeris? Kalau nak pandai bahasa Inggeris, belajarlah Bahasa Inggeris, bukannya belajar Matematik. Ya, mungkin ada yang menjawab, nak pandai kedua-duanya. Maka, perlu diingat bukan semua pelajar mempunyai tahap kepintaran yang sama. Berapa kerat sangat yang dapat kedua-duanya dengan baik? Dan perlu juga diingat, apabila sesuatu dasar digubal, ia merangkumi semua pelajar, tidak kira pintar, lembab, lembam dan sebagainya.
Jika berminat, boleh dapatkannya dengan harga RM4 secara bersemuka atau melalui pos daripada:
Convert (Yr Mind) Distro
Mohd Zamri Kassim
Goggles Marketing Sdn. Bhd.
346 Jalan Pudu
55100 Kuala Lumpur


16 comments:

Eezmo said...

bile bleh bersemuke ning cikgu? nok beli gok se copy buat tambah pengetahuan..

Cursive said...

lawo lukisan cover depan.. huhu.. nape 8 & 10? aku nok se.. nnt kite bersemuke ye

jiwajasa said...

uh? meriahnya penulisan! doh kata nak mari kuantan,kan...
anda tahu mana perlu dituju,kan..

argh.. aku nak layan the arrivals plok boh!

Mince4AM said...

mmm..rajin. bagus

Nervhous Records said...

hoh mcm bes ni...ade band tu...aku minat tu...hahah...boh bwk lebih sket kt cherating aku nk 10 copy kalu gaji aku masuk...dok pun...aku bnk-in...duit zeezam aku dok byr lagi ke mu op...kalu gaji masuk sblm cherating aku settlekan...

FastRi said...

kita pakat bersemuka kat cheratinglah blake seme, insyaAllah.

cursive: nape 8&10? tu kena baca la bang, huhu.

jiwajasa: hor.. pakat layan the arrivals blake pulok. aku je dok tgk lagi.

nizang: aku memang nak bwk byk.nak suruh saing2 wak balik kg masing2.pakat2 tolong jual. hok zeezam pun aku nak mitok kirm ke mung je ni. byk gok tu. pengedar utama.buleh?

Nervhous Records said...

kudin ade download the arrivals...mu mitok ngn ye sbb aku dok download...

jiwajasa said...

1.mu mari ktn, bwk pendrive. aku ada complete.

2.bersemuka saya setuju!

3.gig saya dop setuju...

FastRi said...

kuantan pun dok sapa batu hitam boh.bas sampai cherating je.kita bersemuka situ la kalu berani

jiwajasa said...

jgn nawok gitu. bas mesti gi kuantan.

nak tanya, berani ke awok tu datang tido di rumah saya dulu, pastu saya anto awok ke cherating.. berani ke nakut ampas?

sokmo2 saya je tido umah awok..

FastRi said...

bedo'oh tu. awok tido rmh saye sekali. saye tido rmh awok 2 kali. lagi pun kali ni mungkin saya gi nge saing rodong, jadi sapa cherating je la. dok naik pah ke atah. mitok maah byk boh.
(nok tunggu deme mari dungun lu skali)

Dhani said...

doh, guane gamok isu nombor SEMBILANG? bilo nok tubik?

Anonymous said...

salam dan hai fazri.. aku ayien.. nak angkat sekeping DRSA #8 & 10 boleh? macam mane nak buat??

ayien

FastRi said...

Dhani: Demo... #9 kan lepas doh. Interview ngan ayie bulat dan hishamudin rais tu.

Ayien: Sila hantar well hidden cash ke Zeezam di alamat yg dinyatakan. ok.

Anonymous said...

boss..aku dah pos hidden cash RM5..nanti dah sampai bgtau k.. alamat aku ada tertera dalamsurat tu jugak...:)

ayien

zeezam said...

ayien, aku dah terima surat kau. biasa aku pos guna pos register sbb kalau surat tu tak sampai, dia akan return balik kat aku tapi rm5 tak cukup utk pos register so aku akan anta pakai pos biasa.

nnt kalau kau dah terima tolong update kat sini ke cemana supaya aku tau kau dah terima.

thxx sbb order. hehehe.

zeezam
[ myspace.com/zeezam | myspace.com/cnvrt ]