Dengan lidah terbakar ku suarakan keresahan

Sunday, January 10, 2010

Kadar Bayaran

Perbualan di talian telefon

Acong : Halo Rama, mari minum teh.
Ramasamy : Ayoo... tunggu sekejap boleh ka? Saya ada dekat bank.
Acong : Dekat bank? Mana ada bank bukak hari Ahad!
Ramasamy : Dey... Awak ingat kita kat mana? Kita kat Kelantan la. Hari Ahad memang bukak. Hari bekerja.
Acong : Haiya... itu macam ka?

Di kedai TM Point setelah selesai urusan di bank.

Ramasamy : Saya mahu bayar bil talipon.
Pegawai : Boleh.
Ramasamy : Err... bayar air kat sini boleh ka?
Pegawai : Boleh.
Ramasamy : Teh wo ais satu, sama teh tarik satu, berapa?
Pegawai tersebut terus meluru ke arah Pak Guard dan cuba merampas senapang untuk ditujukan kepada Ramasamy, tetapi tidak berjaya kerana Pak Guard tu besor.

Sekali sekala berasa nak tulis merapu

6 comments:

rahimin idris said...

bahahaha

merapu apanya? tak merapu pun. menenggelamkan 'makna asal' dalam tulisan bukan kerja senang juga cikgu.

mohd kazziman said...

kelako kelako.. kihkihkih

FastRi said...

terima kasih.. terima kasih.. aku kira itu adalah panghargaan dan pembakar semangat.. hahaha.. mcm poyo je

Cursive said...

hehehe.. memang kalko laa.. rase terhibur je sengih sorg2 tgh2 malam bute nih

lipasliterasi said...

hwaaaahahahah, joke no dua klako

COREROCKMOON RECS said...

kelako ke? ekekekeke.
fazri, aku try pos cd ke mung hr isnin. ok?
-anix