Dengan lidah terbakar ku suarakan keresahan

Sunday, June 29, 2008

Galang Rambu Anarki

(sebuah puisi oleh Bung Iwan ditujukan kepada anaknya bernama Galang Rambu Anarki. Amat sesuai untuk dinikmati oleh sekalian rakyat tatkala ini)

Galang rambu anarki anakku
lahir awal januari menjelang pemilu
galang rambu anarki dengarlah
terompet tahun baru menyambutmu
galang rambu anarki ingatlah
tangisan pertamamu ditandai bbm
membumbung tinggi (melambung)
Reff:
maafkan kedua orangtuamu
kalau tak mampu beli susu
bbm naik tinggi
susu tak terbeli orang pintar tarik subsidi
mungkin bayi kurang gizi (anak kami)
galang rambu anarki anakku
cepatlah besar matahariku
menangis yang keras, janganlah ragu
tinjulah congkaknya dunia buah hatiku
doa kami di nadimu

2 comments:

Nan said...

waseh iwan falls ...
kalau kau ada audio file lagi rambu ramba...
oo ropenye adik kau ingatkan kau..kirim slam la kat dia ye..

Lorsa band project dgn budak sri gombak.kita main rock kangkang + oldschool+surf sikit2.

checkout la link page lorsa kat blog aku..demo belum kuar lagi kita ada masalah sosial dalaman sikit.

lagi satu ni nak tanya "tok mu nyang gobek " tu ape kemende ?

zeezam said...

ouh.
anak dia ni dah meninggal, kan?