Dengan lidah terbakar ku suarakan keresahan

Monday, October 20, 2008

Dicari

1. Buku berjudul The Animal Farm karangan Goerge Orwell - Baru atau second hand
2. Buku berjudul 1984 juga karangan Goerge Orwell - baru atau second hand
3. Seorang lelaki yang dikenali sebagai Mat Pang yang pernah menghasilkan Pang/Pangcore zine, pemilik Pustaka Distro dan Anak Liar Records. Gambar di bawah mungkin boleh membantu.

sebarang maklumat berkenaan dengan 3 perkara di atas boleh dimajukan ke drsa@rocketmail.com

12 comments:

Disaffection Nan said...

Aku pernah terjumpa buku2 ni di Kedai buku Kinnokuniya di KLCC.
Tapi khabarnya Goerge Orwell menyerapkan ideologi sonsang Darwinism dalam penulisan bukunya walaupun fiksyen.
Muslimin harus menolak ideologi darwinism kesannya pada akidah adalah amat besar dan menjurus kepada murtad.
Darwinism adalah menolak hukum Allah dan melahirkan ideologi yang tak bertamadun seperti Fascism dan Communism.
Tapi kalau buku ni untuk rujukan tak salah dibaca..

Dhani said...

gila klasik gambar! selamat hari raya yang ke 21.:)

FastRi said...

nan: ada kat kinno eh.masalahnya aku susah nak pi sana tu.entah bila dapat peluang ke sana.kita baca tak bermaksud kita terima semua.macam dalam zine dan pembawakan budak2 punk jugak. aku cuma rasa tertarik dgn jln cerita dan penyampaian sebagai seorg penulis.dari segi ideologi kena tapis la

dhani: huhu tu gambo bertarikh 7/11/99 lepas gig kedua di KT.last berita mat bertugas di ILP KB.Cuba risik2 tgk

humanfirstcollective said...

kinokuniya buat mailorder
tapi tak pasti guane nk bayar

mys@kinokuniya.com

Hatiku said...

wah, aku pun nak jumpa mat pang ni. lama giler tak jumpa. idola buat zine ni. Pang#1 lah zine pertama aku baca. sayang dah hilang. mung ada lagi?

Sketch your brain! said...

pang #1 aku hilang. bdk kelas sblh pinjam dok beri balik. ade interview dpsa. review sketch your brain. wah sungguh klasik.

bkpe mu cari mat pang?

FastRi said...

HFC: oh, kino ada mailorder eh.bijok gok tu.nanti ada masa aku kobek la. thanks for the info.

hatiku: aku Pang #1 pun takde.aku fisrt dapat pang #2. Tapi serius.. memang pang zine juga inspirasi utama aku untuk buat zine dulu.

Nizang: lama doh aku cari mat.bukan mende, nak mengeratkan silaturrahim. mana tau ye ada anok puan ke. boleh berbesan nge aku hahaha..

syik s. said...

animal farm yang aku rembat dari amish tu versi photostate. tapi apapun, terkesan seh membacanya! heheh!

Anock Mayrun Records said...

gambar yg nostalgik gile..adekah kamu maseh mempunyai smua gambar2 ketika "itu"..sudikah kamu menguploadkannye lagik...1 lagi gambar2 ketika di tepi pantai bersama C.Dung ketika mereka mengadakan "lawatan sambil belajar d kuala terengganu"...selepas acara di dewan Sri amar ke ape ntah..

Small Man said...

aku ada cari mung dulu, masa tu aku nak kawin, tapi tak jumpa... call tak valid, bdk tempat jamming kata tak tau. mungkin takde rezeki masa tu kot. akhirnya bertemu jua diruangan siber ini.

Zach Van Alley said...
This comment has been removed by the author.
Zach Van Alley said...

Nan, boleh jelaskan kat bahagian mana Animal Farm ni menjurus kepada Darwinism? Haiwan yang boleh bercakap kah? Setahu aku Animal Farm ini lebih kepada unsur penentangan secara kolektivisme golongan bawahan/kelas pekerja (metafora kepada haiwan ternakan) terhadap golongan atasan/kaum pemodal (metafora kepada pemilik ladang). Jadi, sila jelaskan okey.

Bagaimana pula dengan 1984? Apakah ideologi dan subliminal message di sebaliknya? Adakah ianya juga menjurus kepada ideologi darwinism? Ataupun terdapat 'ideologi yang tak bertamadun' yang lain? Boleh jelaskan? Boleh bagitahu kat saya apa 'ideologi yang tak bertamadun' yang lain selain darwinism?

Layan muzik punk tuhan marah tak? Bagaimana pula dengan muzik rock? Main gitar? Buat zine? Pakai seluar koyak bahagian lutut?

Anggap ini temuramah secara ringkas, err... tuhan marah tak kalau interviw camni?

Sekian.