Dengan lidah terbakar ku suarakan keresahan

Monday, March 23, 2009

Rakyat Biasa

Di sebelah kiri: Faiq – rakyat biasa (dengan baju merah putih, simbolik sang saka, lambang perjuangan rakyat). Di sebelah kanan: Anak raja – Raja Harraz ibnu Raja Ezra (berbaju kuning, warna rasmi diraja).

Raja berperlembagaan.
Raja payung rakyat
Raja tempat rakyat bergantung
Raja lambang perpaduan rakyat
Daulat Tuanku

Kami tak perlukan kasihan
Tapi kami perlukan pembuktian
Sebab kami punya rasa
Bukan robot yang mudah dimainkan
Bukalah pintu mata hatimu

p/s : kalau tak silap, hari ini, 23 Mac merupakan hari keputeraan Raja Ezra ibnu Raja Kecik. Semoga Allah panjangkan umur.

6 comments:

Huzaiba Baharuddin said...

hello kawan lama...

Cursive said...

hoiii.. anok raja ezra!! kim salam ahh ke ye ehh.. aku igt balik trg kekgi kite wat gathering ahh ork.. mungkin time raye ke, insyaAllah, aku pasti menghadirkan diri!! pasti!!

mYpRecious said...

comeynye Faiq neh.. cobit pipi dy...

Mince4AM said...

Dgr cite seorang lagi anak raja akan muncul...bile?

raja rajala
raja prepaid mengusung duit
raja raja mengusung titah
raja kapoor mengusung cerita
raja besut mengusung nama...kampung
raja tipu mengusung nista

raja ada kat perlis je kan?

FastRi said...

huzaiba: hey.. apa cerita borneo?

Apih: mu ni pakat hoi je ke anoh raja.kekgi kena tulah baru tau (tulah ke daulah?).Nok wak gathering masa raya payoh Jong. Kang aku raya rmh tok tua, org ni raya situ. Kalu nak wak kena konfem awal2. ye dok mu ni pasti.. pasti. Mu kena ator anok mu skoloh pasti kekgi.

my precious: kalu nak cubit faiq kena hati2.sebab cubitan faiq pun berbisa.huhu

Mince: o ye ke?dok royak spatoh pun ke aku. Raja bersiong negeri mana eh?

AzUraAa said...

huii.. simbolik betul...