Dengan lidah terbakar ku suarakan keresahan

Tuesday, July 21, 2009

Pokcik Kadir - Semenanjung Registar

Aku terima email dari orang gila ni. Dia paksa aku suruh siarkan iklan dia, so aku siarkanlah.

Hi, apa kabor. Tengah buat benda tu. Korek idung ke? Ni Pokcik Kadir kau bercakap ni. Ni, nak kabor ke deme semua, Sila bagi perhatian.

Pokcik sekarang tengah nak buat satu makalah fanzine yang baru. Fanzine ni dalam BM. Nama dia Semenanjung Registar. Deme dengor dok ni? Maka, pokcik nak mintak contribution dari deme-deme semua untuk menjayakan Fanzine ni. Apa saja yang deme nok tulih, maroh kat bos, maroh kat idup, maroh kat pak cik jual air tebu depan rumoh atau tentang apa saja, sila antor kat Pokcik. kalau deme ni fanzine editor dan ada interview lebih, yang tak tersior, sila bagi kat pakcik. Setiap contribution akan dibayar sebanyak lima juta sorang. (Pasal duit takyah risau-Pokcik baru rompak sebuah bank kat mongolia semalam). So hantorkan coretan anda ke.
pokcikkadir@yahoo.com

12 comments:

mohd kazziman said...

bakpe yang nebeng pokcik kodir ni?

Mince4AM said...

patut pun x dok basikal..bukan pakcik kodi. Kodir rupenye

DIK AN said...

Uh! Berminat nih!

FastRi said...

cho,
biasa la pokcik kadir mmg gitu.

Amince,
kalu pokcik kodi keanak-anakan, naik basikal kekuning-kuningan, pakai baju kehijau-hijauan.

Dik An,
kalau berminat, silalah hubungi dia. dia kesunyian tu

lipasliterasi said...

pokcik kirim salang. dia kata tenkiu.

Mat Dauh said...

Huih, pluang hebat ni. Tp kalu sorg pokcik kodir byr 5 juta, brape juta yg pokcik nk byr kalu sorg?

lipasliterasi said...

Semenanjung Registar ke regista? HMMMM...mana lagi kampung.

rahimin idris said...

hoh, kome doh siap dua sketsa, 1 sajak.. kome ingat nak bagi DRSA, tapi kalau deme suruh pas ke pok cik kodir, kome orait je..

FastRi said...

min,
buleh blake. DRSA lambat lagi, Pokcik Kadir nak bulan 8 ni. Terpulang pada deme lah.

kerk said...

pye pok cik kodir nih?
rembat je dlm blog org...
huhuhu...
tp kabo r dlu kalu nk amek...

FastRi said...

kerk,
ye rembat mende pulok din. ye ambik sesuatu dari blog mu ke? Bagi pihak dia, aku mohon maaf. Sian dia, ye anak yatim piatu tu.

kerk said...

bkn tu mksud aku...
hahaha...
kn ye nk ye kabo kalu nk tulis ape2 blh bg kt malaysia regestar...
jadi nk senang aku saran kan amek je dlm blog org..
xyah ssah2 nk sruh org tulis...
tp kene kabo r dlu ke tuan blog tu yg nk amek artikel die...
tu saranan aku r...
jgn sloh fham plok..
hahaha...
ari tu bedo aku...
muke mg tegang ngak...